Selamat Singgah!

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke FunCrayons. Blog ini menyediakan material/bahan belajar tambahan untuk para pelajar kelas tuisyen kami. Kami dengan rendah diri ingin berkongsi dengan kalian semua.

Suka diingatkan di sini, apa yang kami kongsikan di sini ialah bahan-bahan yang kami rasakan sesuai dan dapat membimbing murid/pelajar. Blog ini tidak menawarkan khidmat untuk memberi nota penuh atau menyediakan karangan lengkap untuk menyiapkan tugasan sekolah mana-mana pelajar. Mohon budi bicara kalian agar tidak meninggalkan komen-komen yang tidak bermoral.

Gunakan bahan di blog ini sewajarnya dan dapatkan sumber rujukan lain untuk membantu anda belajar. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang masalah atau kesulitan yang anda alami ekoran bergantung sepenuhnya pada isi kandungan blog ini.

Jika ada masalah dengan sebarang pautan di blog ini, sila maklumkan kepada kami di ruangan komen entri berkenaan.

Selasa, Februari 09, 2010

Benarkah Internet Lebih Banyak Mendatangkan Keburukan kepada Pelajar?


Internet bukan lagi sesuatu yang baru buat kita semua. Kita sudah lali mendengar ungkapan 'dunia di hujung jari' yang menggambarkan betapa internet memudahkan kehidupan seharian kita. Namun, penggunaan internet dikatakan lebih banyak mendatangkan keburukan dan impak yang negatif terhadap pelajar. Benarkah? Kongsikan pendapat kalian di sini.

5 ulasan:

 1. Bagi saya internet = mendatangkan kebaikan. banyak yang kita boleh dapat melalui internet. cthnya: nota-nota pelajaran dan soalan periksa tahun lepas.

  BalasPadam
 2. Internet memang banyak kebaikan tetapi ramai yang suka salah guna.

  BalasPadam
 3. Kebaikan internet memang tidak dapat dinafikan. Jika kita manfaatkan sebaiknya, ilmu seolah-olah berada di hujung jari.

  BalasPadam
 4. Internet mmg byk kebaikan tp kan kena pandai gunalah...klu salahguna, akan bwk masalah dlm diri pelajar!

  BalasPadam
 5. sy sokong internet bw lebih byk kebaikan
  kiter lbh seronok belajar dgn adanya internet
  senang nak lengkapkan kerja2 sekolah

  BalasPadam

Elakkan meninggalkan komen sebagai Anonymous/Tanpa Nama. Pilih 'Nama/URL', isikan nama (Tidak perlu isikan URL) dan tekan 'Teruskan'.

Follow by Email