Selamat Singgah!

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke FunCrayons. Blog ini menyediakan material/bahan belajar tambahan untuk para pelajar kelas tuisyen kami. Kami dengan rendah diri ingin berkongsi dengan kalian semua.

Suka diingatkan di sini, apa yang kami kongsikan di sini ialah bahan-bahan yang kami rasakan sesuai dan dapat membimbing murid/pelajar. Blog ini tidak menawarkan khidmat untuk memberi nota penuh atau menyediakan karangan lengkap untuk menyiapkan tugasan sekolah mana-mana pelajar. Mohon budi bicara kalian agar tidak meninggalkan komen-komen yang tidak bermoral.

Gunakan bahan di blog ini sewajarnya dan dapatkan sumber rujukan lain untuk membantu anda belajar. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang masalah atau kesulitan yang anda alami ekoran bergantung sepenuhnya pada isi kandungan blog ini.

Jika ada masalah dengan sebarang pautan di blog ini, sila maklumkan kepada kami di ruangan komen entri berkenaan.

Sabtu, Ogos 13, 2011

Faedah Menabung


Pendahuluan

  • menabung amalan yang mulia – baki wang belanja harian disimpan – banyak kebaikannya


Isi – isi

  • memupuk nilai berjimat cermat dalam diri – membiasakan diri menabung walaupun dengan jumlah wang yang kecil – mendidik diri supaya berjimat – tidak membelanjakan kesemua wang yang dimiliki
  • wang yang disimpan boleh digunakan untuk membeli barang-barang keperluan pembelajaran – tidak perlu meminta duit daripada ibu – bapa
  • wang tabungan boleh digunakan untuk melanjutkan pelajaran [beri contoh – SSPN – menyimpan untuk membolehkan kita menyambung pelajaran di peringkat universiti]
  • wang simpanan boleh digunakan untuk membiayai kos rawatan & perubatan jika sakit
  • simpanan untuk kegunaan hari tua – apabila tidak mempunyai sumber pendapatan


Penutup

  • dengan menabung, banyak manfaat yang akan kita perolehi – amalan ini perlu dipupuk dan disuburkan sejak kecilDapatkan kerangka karangan yang lain di sini - KOMPILASI KERANGKA KARANGAN MENGIKUT TEMA.

4 ulasan:

Elakkan meninggalkan komen sebagai Anonymous/Tanpa Nama. Pilih 'Nama/URL', isikan nama (Tidak perlu isikan URL) dan tekan 'Teruskan'.

Follow by Email