Selamat Singgah!

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke FunCrayons. Blog ini menyediakan material/bahan belajar tambahan untuk para pelajar kelas tuisyen kami. Kami dengan rendah diri ingin berkongsi dengan kalian semua.

Suka diingatkan di sini, apa yang kami kongsikan di sini ialah bahan-bahan yang kami rasakan sesuai dan dapat membimbing murid/pelajar. Blog ini tidak menawarkan khidmat untuk memberi nota penuh atau menyediakan karangan lengkap untuk menyiapkan tugasan sekolah mana-mana pelajar. Mohon budi bicara kalian agar tidak meninggalkan komen-komen yang tidak bermoral.

Rabu, Ogos 10, 2011

Langkah-langkah Mengatasi Kesesakan Lalu Lintas

Isi - isi penting yang perlu dihuraikan dengan lebih lanjut:

 • Berkongsi kereta sekiranya hala destinasi yang hendak dituju sama. Dapat jimat tenaga dan wang – perbelanjaan dikongsi bersama
 • Semua pengguna jalan raya perlu mematuhi peraturan lalu lintas seperti mengikut papan tanda isyarat jalan raya, mematuhi had laju yang telah ditetapkan dan mematuhi lampu isyarat.
 • Setiap pengguna jalan raya perlu berhemah tinggi dan mengamalkan nilai-nilai murni seperti bersabar dan bertolak ansur.
 • Menggunakan perkhidmatan awam seperti bas, komuter dan LRT. Perkhidmatan awam di Malaysia sudah berkembang - efisyen. Darjah ketersampaian tinggi - tidak sukar untuk ke tempat yang ingin dituju.
 • Menggunakan jalan atau laluan alternatif seperti lebuh raya.
 • Rancang perjalanan. Bertolak lebih awal untuk mengelakkan kesesakan pada waktu puncak.
 • Kerajaan melalui Kementerian Kerja Raya atau Jabatan Kerja Raya memastikan jalan-jalan yang rosak seperti berlubang atau tidak berturap dibaiki segera – jalan-jalan yang sempit dilebarkan agar dapat menampung lebih banyak kenderaan - melicinkan perjalanan trafik.

18 ulasan:

 1. terima kasih

  BalasPadam
 2. kalau untuk pembukaan bandar baru ?

  BalasPadam
 3. terima kasih !
  berguna sangat2 .
  terbaiklah !

  BalasPadam
 4. karangan yang dah siap xde keeeeer?????????????

  BalasPadam
 5. terrbbaaaaikkk

  BalasPadam
 6. mai visit blog saya :D http://adzrifsidek.blogspot.com

  BalasPadam
 7. Thank U.SEKARANG BARU SENANG NAK buat KARANGAN.Thank U so much.

  BalasPadam
 8. terima kasih kerana berkongsi bersama.murah rezeki....

  BalasPadam
 9. thanks..
  berguna sesangat!!!

  BalasPadam
 10. wau !!!! pandainya awak ini

  BalasPadam

Elakkan meninggalkan komen sebagai Anonymous/Tanpa Nama. Pilih 'Nama/URL', isikan nama (Tidak perlu isikan URL) dan tekan 'Teruskan'.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email