Selamat Singgah!

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke FunCrayons. Blog ini menyediakan material/bahan belajar tambahan untuk para pelajar kelas tuisyen kami. Kami dengan rendah diri ingin berkongsi dengan kalian semua.

Suka diingatkan di sini, apa yang kami kongsikan di sini ialah bahan-bahan yang kami rasakan sesuai dan dapat membimbing murid/pelajar. Blog ini tidak menawarkan khidmat untuk memberi nota penuh atau menyediakan karangan lengkap untuk menyiapkan tugasan sekolah mana-mana pelajar. Mohon budi bicara kalian agar tidak meninggalkan komen-komen yang tidak bermoral.

Gunakan bahan di blog ini sewajarnya dan dapatkan sumber rujukan lain untuk membantu anda belajar. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang masalah atau kesulitan yang anda alami ekoran bergantung sepenuhnya pada isi kandungan blog ini.

Jika ada masalah dengan sebarang pautan di blog ini, sila maklumkan kepada kami di ruangan komen entri berkenaan.

Isnin, Oktober 08, 2012

Koleksi Doa & Zikir untuk Pelajar yang Bakal Menduduki Peperiksaan


Khusus buat pelajar yang beragama Islam, di bawah ini terdapat koleksi doa dan zikir yang boleh kalian amalkan sepanjang minggu peperiksaan. Setelah kalian berusaha, jangan putus-putus panjatkan doa kepada Allah. Ingat, Allah sentiasa di sisi kita.  1. Doa Sebelum Masuk ke Kelas atau Dewan Peperiksaan
  2. Doa Mohon Dikurniakan Kefahaman dan Ingatan yang Baik
  3. Doa Ketika Buntu dalam Peperiksaan atau Mental Block
  4. Doa Mohon Dikurniakan Kejayaan Cemerlang
  5. Zikir Ketika Terlupa Sesuatu Pelajaran 
  6. Doa Memohon Agar Berjaya dalam Pelajaran atau dalam Mengejar Cita-cita
  7. Wirid Selepas Solat untuk Pelajar

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Elakkan meninggalkan komen sebagai Anonymous/Tanpa Nama. Pilih 'Nama/URL', isikan nama (Tidak perlu isikan URL) dan tekan 'Teruskan'.

Follow by Email