Selamat Singgah!

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke FunCrayons. Blog ini menyediakan material/bahan belajar tambahan untuk para pelajar kelas tuisyen kami. Apa yang kami kongsikan di sini ialah bahan-bahan yang kami rasakan sesuai dan dapat membimbing murid/pelajar. Ada sesetengah nota dan bahagian yang tidak lengkap.

Mohon budi bicara kalian agar tidak meninggalkan komen-komen yang tidak bermoral.

Gunakan bahan di blog ini sewajarnya dan dapatkan sumber rujukan lain untuk membantu anda belajar. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang masalah atau kesulitan yang anda alami ekoran bergantung sepenuhnya pada isi kandungan blog ini.

Jika ada masalah dengan sebarang pautan di blog ini, sila maklumkan kepada kami di ruangan komen entri berkenaan.

Ahad, Julai 13, 2014

Cerpen Segala yang Tercinta Ada Di Sana (Zainal Rashid Ahmad) - Sinopsis

Cerpen Segala yang Tercinta Ada Di Sana (Zainal Rashid Ahmad)


Sinopsis

Mengisahkan kehidupan penulis dan rakan-rakannya yang dibesarkan di kampung. Rata-rata penduduk kampung mereka terdiri daripada masyarakat miskin. Mereka terpaksa bergantung kepada semua sumber tumbuh-tumbuhan yang terdapat di sekeliling untuk mengubati penyakit kerana tidak mampu menanggung kos perubatan yang mahal. Mereka diajar mengaji oleh Hajah Tom yang baik hati dan amat disayangi oleh mereka. Mereka turut dididik tentang hal ehwal agama oleh Imam Haji Salleh Pumpong. Hubungan penulis dan rakan-rakan amat rapat dengan Hajah Tom dan Haji Salleh Pumpong. Kematian kedua-dua orang yang disayangi ini telah memberi kesan kepada mereka.


2 ulasan:

  1. apakah ubatan tradisional untuk bayi?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ubatan tradisional untuk bayi ialah susu kambing

      Padam

Elakkan meninggalkan komen sebagai Anonymous/Tanpa Nama. Pilih 'Nama/URL', isikan nama (Tidak perlu isikan URL) dan tekan 'Teruskan'.

Follow by Email