Selamat Singgah!

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke FunCrayons. Blog ini menyediakan material/bahan belajar tambahan untuk para pelajar kelas tuisyen kami. Kami dengan rendah diri ingin berkongsi dengan kalian semua.

Suka diingatkan di sini, apa yang kami kongsikan di sini ialah bahan-bahan yang kami rasakan sesuai dan dapat membimbing murid/pelajar. Blog ini tidak menawarkan khidmat untuk memberi nota penuh atau menyediakan karangan lengkap untuk menyiapkan tugasan sekolah mana-mana pelajar. Mohon budi bicara kalian agar tidak meninggalkan komen-komen yang tidak bermoral.

Gunakan bahan di blog ini sewajarnya dan dapatkan sumber rujukan lain untuk membantu anda belajar. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang masalah atau kesulitan yang anda alami ekoran bergantung sepenuhnya pada isi kandungan blog ini.

Jika ada masalah dengan sebarang pautan di blog ini, sila maklumkan kepada kami di ruangan komen entri berkenaan.

Sabtu, September 27, 2014

Ulang Kaji PT3 Bahasa Malaysia - Peribahasa (Bahagian 1)

Selamat mencuba, anak-anak!


Semak jawapan dan dapatkan latihan peribahasa yang lain di sini
Nota Peribahasa di sini

Cuba buat latihan-latihan di bawah juga.

6 ulasan:

 1. nk jawapan

  BalasPadam
  Balasan
  1. Sudah diberi pautannya di bahagian bawah entri.

   Padam
  2. nk jwpn...dah tekan tpi tak ade pun..ia keluar lain :(

   Padam
  3. Setelah klik 'di sini', adik akan dibawa ke tetingkap baru. Akan ada butang Please Wait di bahagian atas sebelah kanan. Tunggu lima saat sehingga butang bertukar kepada Skip Add. Tekan dan adik akan dibawa ke halaman Kompilasi Latihan dan Soalan Peribahasa. Pilih jawapan Bahagian 1 untuk soalan-soalan di atas.

   Padam
 2. sangat membantu

  BalasPadam

Elakkan meninggalkan komen sebagai Anonymous/Tanpa Nama. Pilih 'Nama/URL', isikan nama (Tidak perlu isikan URL) dan tekan 'Teruskan'.

Follow by Email