Selamat Singgah!

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke FunCrayons. Blog ini menyediakan material/bahan belajar tambahan untuk para pelajar kelas tuisyen kami. Kami dengan rendah diri ingin berkongsi dengan kalian semua.

Suka diingatkan di sini, apa yang kami kongsikan di sini ialah bahan-bahan yang kami rasakan sesuai dan dapat membimbing murid/pelajar. Blog ini tidak menawarkan khidmat untuk memberi nota penuh atau menyediakan karangan lengkap untuk menyiapkan tugasan sekolah mana-mana pelajar. Mohon budi bicara kalian agar tidak meninggalkan komen-komen yang tidak bermoral.

Gunakan bahan di blog ini sewajarnya dan dapatkan sumber rujukan lain untuk membantu anda belajar. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang masalah atau kesulitan yang anda alami ekoran bergantung sepenuhnya pada isi kandungan blog ini.

Jika ada masalah dengan sebarang pautan di blog ini, sila maklumkan kepada kami di ruangan komen entri berkenaan.

Sabtu, Jun 20, 2015

PT3 Geografi 2015 - Objektif Kajian

PT3 Geografi 2015 - Kegiatan Ekonomi

Objektif Kajian - Kegiatan Ekonomi

Objektif utama kajian ini adalah untuk mengkaji latar belakang kegiatan ekonomi para penduduk di [kawasan kajian yang dipilih].
  • Menyatakan konsep dan takrifan kegiatan ekonomi
  • Menghuraikan latar belakang kegiatan ekonomi di kawasan kajian
  • Menyenaraikan jenis-jenis kegiatan ekonomi di kawasan kajian
  • Mencadangkan usaha meningkatkan pendapatan penduduk
  • Mengenalpasti kegiatan ekonomi yang berpotensi untuk dimajukan di kawasan kajian dan rasionalnya

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Elakkan meninggalkan komen sebagai Anonymous/Tanpa Nama. Pilih 'Nama/URL', isikan nama (Tidak perlu isikan URL) dan tekan 'Teruskan'.

Follow by Email