Selamat Singgah!

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke FunCrayons. Blog ini menyediakan material/bahan belajar tambahan untuk para pelajar kelas tuisyen kami. Kami dengan rendah diri ingin berkongsi dengan kalian semua.

Suka diingatkan di sini, apa yang kami kongsikan di sini ialah bahan-bahan yang kami rasakan sesuai dan dapat membimbing murid/pelajar. Blog ini tidak menawarkan khidmat untuk memberi nota penuh atau menyediakan karangan lengkap untuk menyiapkan tugasan sekolah mana-mana pelajar. Mohon budi bicara kalian agar tidak meninggalkan komen-komen yang tidak bermoral.

Gunakan bahan di blog ini sewajarnya dan dapatkan sumber rujukan lain untuk membantu anda belajar. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang masalah atau kesulitan yang anda alami ekoran bergantung sepenuhnya pada isi kandungan blog ini.

Jika ada masalah dengan sebarang pautan di blog ini, sila maklumkan kepada kami di ruangan komen entri berkenaan.

Rabu, Jun 24, 2015

PT3 Sejarah 2015 - Menetapkan Kaedah Kajian

PT3 Sejarah 2015 - Perjanjian Persekutuan 1895


Menetapkan kaedah kajian

  • Membaca akhbar tempatan dan mencari keratan akhbar lama yang berkaitan dengan Perjanjian Persekutuan 1895.
  • Merujuk buku teks atau buku rujukan Sejarah.
  • Membaca bahan ilmiah seperti artikel, rencana, majalah atau risalah yang membincangkan secara terperinci tentang Perjanjian Persekutuan 1895.
  • Melayari internet untuk mencari material berkaitan Perjanjian Persekutuan 1895.
  • Mendapatkan bimbingan dan tunjuk ajar daripada guru Sejarah atau guru tuisyen.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Elakkan meninggalkan komen sebagai Anonymous/Tanpa Nama. Pilih 'Nama/URL', isikan nama (Tidak perlu isikan URL) dan tekan 'Teruskan'.

Follow by Email