Selamat Singgah!

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke FunCrayons. Blog ini menyediakan material/bahan belajar tambahan untuk para pelajar kelas tuisyen kami. Kami dengan rendah diri ingin berkongsi dengan kalian semua.

Suka diingatkan di sini, apa yang kami kongsikan di sini ialah bahan-bahan yang kami rasakan sesuai dan dapat membimbing murid/pelajar. Blog ini tidak menawarkan khidmat untuk memberi nota penuh atau menyediakan karangan lengkap untuk menyiapkan tugasan sekolah mana-mana pelajar. Mohon budi bicara kalian agar tidak meninggalkan komen-komen yang tidak bermoral.

Gunakan bahan di blog ini sewajarnya dan dapatkan sumber rujukan lain untuk membantu anda belajar. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang masalah atau kesulitan yang anda alami ekoran bergantung sepenuhnya pada isi kandungan blog ini.

Jika ada masalah dengan sebarang pautan di blog ini, sila maklumkan kepada kami di ruangan komen entri berkenaan.

Rabu, Jun 24, 2015

Tugasan PT3 Sejarah 2015 - Perjanjian Persekutuan 1895

PT3 Sejarah 2015


Calon dikehendaki menyiapkan tugasan (membuat kajian dan menghasilkan laporan yang panjangnya tidak kurang daripada 300 patah perkataan) yang mengandungi aspek-aspek di bawah:


(a) Tajuk kajian

(b) Nama penulis

(c) Isi kandungan

  • Pengenalan - Latar belakang perjanjian
  • Mengenalpasti faktor-faktor pemeteraian persetiaan
  • Menjelaskan kesan setiap butiran perjanjian dalam persetiaan tersebut terhadap negeri-negeri Melayu
  • Menghubungkaitkan pembentukan Persekutuan dengan kedaulatan Malaysia

(d) Membuat rumusan

(e) Menyenaraikan sumber rujukan


Selamat Maju Jaya!Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Elakkan meninggalkan komen sebagai Anonymous/Tanpa Nama. Pilih 'Nama/URL', isikan nama (Tidak perlu isikan URL) dan tekan 'Teruskan'.

Follow by Email