Selamat Singgah!

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke FunCrayons. Blog ini menyediakan material/bahan belajar tambahan untuk para pelajar kelas tuisyen kami. Kami dengan rendah diri ingin berkongsi dengan kalian semua.

Suka diingatkan di sini, apa yang kami kongsikan di sini ialah bahan-bahan yang kami rasakan sesuai dan dapat membimbing murid/pelajar. Blog ini tidak menawarkan khidmat untuk memberi nota penuh atau menyediakan karangan lengkap untuk menyiapkan tugasan sekolah mana-mana pelajar. Mohon budi bicara kalian agar tidak meninggalkan komen-komen yang tidak bermoral.

Gunakan bahan di blog ini sewajarnya dan dapatkan sumber rujukan lain untuk membantu anda belajar. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang masalah atau kesulitan yang anda alami ekoran bergantung sepenuhnya pada isi kandungan blog ini.

Jika ada masalah dengan sebarang pautan di blog ini, sila maklumkan kepada kami di ruangan komen entri berkenaan.

Rabu, Mac 30, 2016

Ulang Kaji PT3 - Peribahasa (Bahagian 11)

Ulang Kaji PT3 - Peribahasa (Bahagian 11)

Bahagian 11 menguji kalian tentang perumpamaan. Kali ini kalian diberi gambar dan perlu meneka apakah perumpamaan paling tepat yang dipaparkan.

Contoh:

Soalan 1

Soalan 4


Ingin dapatkan latihan lengkap? Muat turun latihan dalam bentuk pdf di sini.


Semak jawapan dan dapatkan latihan peribahasa yang lain di sini.
Cuba buat latihan-latihan di bawah juga.Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Elakkan meninggalkan komen sebagai Anonymous/Tanpa Nama. Pilih 'Nama/URL', isikan nama (Tidak perlu isikan URL) dan tekan 'Teruskan'.

Follow by Email