Selamat Singgah!

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke FunCrayons. Blog ini menyediakan material/bahan belajar tambahan untuk para pelajar kelas tuisyen kami. Apa yang kami kongsikan di sini ialah bahan-bahan yang kami rasakan sesuai dan dapat membimbing murid/pelajar. Ada sesetengah nota dan bahagian yang tidak lengkap.

Mohon budi bicara kalian agar tidak meninggalkan komen-komen yang tidak bermoral.

Gunakan bahan di blog ini sewajarnya dan dapatkan sumber rujukan lain untuk membantu anda belajar. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang masalah atau kesulitan yang anda alami ekoran bergantung sepenuhnya pada isi kandungan blog ini.

Jika ada masalah dengan sebarang pautan di blog ini, sila maklumkan kepada kami di ruangan komen entri berkenaan.

Isnin, Mei 16, 2016

Mutiara Bonda - Sinopsis (Antologi Harga Sebuah Lukisan)

Mutiara Bonda - Sinopsis (Antologi Harga Sebuah Lukisan)

SINOPSIS

Mohd. Harraz (adik) ialah ‘mutiara bonda’. Dia dibelai dengan limpahan kasih sayang, bagai menatang minyak yang penuh. Mohd. Harraz diasuh untuk menjadi seorang yang berbudi dan beriman. Namun, tidak mudah untuk membesarkan anak lelaki tunggal bonda itu. Bermula dengan liat ke sekolah sehinggalah tidak mahu bersekolah. Pendidikannya hanya setakat darjah enam. Tingkah laku dan tindak-tanduknya sering menguji kesabaran bonda. Berkat doa dan tawakal bonda, Mohd. Harraz berubah.  Setelah terlibat dalam kemalangan dan bernasib baik kerana tidak ditangkap polis  semasa serbuan polis di sebuah pondok  yang menjadi tempat menghisap ganja, Mohd Harraz memulakan bab kehidupan yang baru. Akhirnya, Mohd. Harraz benar-benar menjadi mutiara, bersinar dan menyejukkan hati bondanya. Dia berjaya melanjutkan pelajaran ke University al-Bayt, Jordan. Impian bonda untuk melihat anaknya menjadi seorang ustaz  tercapai. Wasiat ayah turut tertunai.


Entri lain Antologi Harga Sebuah Lukisan di sini.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Elakkan meninggalkan komen sebagai Anonymous/Tanpa Nama. Pilih 'Nama/URL', isikan nama (Tidak perlu isikan URL) dan tekan 'Teruskan'.

Follow by Email