Selamat Singgah!

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke FunCrayons. Blog ini menyediakan material/bahan belajar tambahan untuk para pelajar kelas tuisyen kami. Apa yang kami kongsikan di sini ialah bahan-bahan yang kami rasakan sesuai dan dapat membimbing murid/pelajar. Ada sesetengah nota dan bahagian yang tidak lengkap.

Mohon budi bicara kalian agar tidak meninggalkan komen-komen yang tidak bermoral.

Gunakan bahan di blog ini sewajarnya dan dapatkan sumber rujukan lain untuk membantu anda belajar. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang masalah atau kesulitan yang anda alami ekoran bergantung sepenuhnya pada isi kandungan blog ini.

Jika ada masalah dengan sebarang pautan di blog ini, sila maklumkan kepada kami di ruangan komen entri berkenaan.

Ahad, April 30, 2017

Tugasan Sejarah PT3 2017 - Peristiwa Bersejarah | KESAN IMPAK PERISTIWA BERSEJARAH

Tugasan Sejarah PT3 2017 - Peristiwa Bersejarah | KESAN IMPAK PERISTIWA BERSEJARAH

Untuk bahagian ini, calon perlu mengenal pasti kesan-kesan atau impak peristiwa bersejarah yang berlaku. Kesan-kesan atau impak boleh dinilai dari sudut positif (kebaikan/kelebihan) dan negatif (keburukan/kekurangan). Apa yang penting, ada individu atau pihak yang terkesan rentetan daripada peristiwa bersejarah tersebut.

Kenal pasti kesan atau impak terhadap diri sendiri, masyarakat setempat dan negara.
*Bahagian di atas merupakan contoh sebagai panduan. Calon perlu menulis menggunakan ayat sendiri (dalam bentuk perenggan) kesan/impak peristiwa bersejarah berdasarkan hasil kajian yang diperoleh.2 ulasan:

Elakkan meninggalkan komen sebagai Anonymous/Tanpa Nama. Pilih 'Nama/URL', isikan nama (Tidak perlu isikan URL) dan tekan 'Teruskan'.

Follow by Email