Selamat Singgah!

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke FunCrayons. Blog ini menyediakan material/bahan belajar tambahan untuk para pelajar kelas tuisyen kami. Kami dengan rendah diri ingin berkongsi dengan kalian semua.

Suka diingatkan di sini, apa yang kami kongsikan di sini ialah bahan-bahan yang kami rasakan sesuai dan dapat membimbing murid/pelajar. Blog ini tidak menawarkan khidmat untuk memberi nota penuh atau menyediakan karangan lengkap untuk menyiapkan tugasan sekolah mana-mana pelajar. Mohon budi bicara kalian agar tidak meninggalkan komen-komen yang tidak bermoral.

Gunakan bahan di blog ini sewajarnya dan dapatkan sumber rujukan lain untuk membantu anda belajar. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang masalah atau kesulitan yang anda alami ekoran bergantung sepenuhnya pada isi kandungan blog ini.

Jika ada masalah dengan sebarang pautan di blog ini, sila maklumkan kepada kami di ruangan komen entri berkenaan.

Sabtu, Julai 15, 2017

Contoh Tafsiran Peta Lakar

Beberapa pelajar meminta kami menyertakan contoh tafsiran peta lakar kerana sukar untuk mendapatkan buku rujukan. Di bawah ini, disertakan satu contoh sebagai panduan/bimbingan. Ingat, ikut langkah-langkah mentafsir peta lakar dalam entri sebelum ini di sini.

Klik untuk paparan lebih besar.

Baca contoh tafsiran di atas. Perhatikan bagaimana ciri budaya dan ciri fizikal disalingkaitkan. Gunakan kemahiran geografi yang telah dipelajari sebelum ini : - pola petempatan, arah aliran sungai, bentuk muka bumi dan lain-lain. Sesudah itu, tulis hasil tafsiran peta anda dalam beberapa perenggan.

Dapatkan material lain Tugasan Geografi 2017 Peta Lakar di sini.

 

8 ulasan:

  1. Ok lah😬😑😠😒

    BalasPadam
  2. tafsiran peta ini buat dalam bentuk point form ke dalam bentuk karangan?tolong jawab persoalan saya secepat yang mungkin.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sudah dijelaskan di atas,...

      -->Sesudah itu, tulis hasil tafsiran peta anda dalam beberapa perenggan.

      Bukan point form.

      Padam
  3. Saya Nak tanya ni,memang dlm bentuk point form atau boleh buat dalam entuk perenggan ,saya tahu ulasa ni oleh dibacakan sebelum diluluskan sebelum disiarkan.

    BalasPadam
  4. Apa ni...tak Masuk akalah

    BalasPadam
  5. macam tak berapa lengkap lahh...kalau buat folio dapat 12/20 marks je..cikg kite cakap

    BalasPadam

Elakkan meninggalkan komen sebagai Anonymous/Tanpa Nama. Pilih 'Nama/URL', isikan nama (Tidak perlu isikan URL) dan tekan 'Teruskan'.

Follow by Email