Selamat Singgah!

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke FunCrayons. Blog ini menyediakan material/bahan belajar tambahan untuk para pelajar kelas tuisyen kami. Apa yang kami kongsikan di sini ialah bahan-bahan yang kami rasakan sesuai dan dapat membimbing murid/pelajar. Ada sesetengah nota dan bahagian yang tidak lengkap.

Mohon budi bicara kalian agar tidak meninggalkan komen-komen yang tidak bermoral.

Gunakan bahan di blog ini sewajarnya dan dapatkan sumber rujukan lain untuk membantu anda belajar. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang masalah atau kesulitan yang anda alami ekoran bergantung sepenuhnya pada isi kandungan blog ini.

Jika ada masalah dengan sebarang pautan di blog ini, sila maklumkan kepada kami di ruangan komen entri berkenaan.

Ahad, Julai 09, 2017

Geografi PT3 2017 - Halangan yang Terdapat di Kawasan yang Berpotensi Dimajukan

Calon perlu analisis borang kaji selidik yang telah diedarkan kepada responden. Maklumat yang diperoleh mengenai halangan memajukan kawasan berpotensi haruslah diterjemah kepada bentuk grafik seperti carta palang atau carta pai. Gunakan kemahiran geografi yang telah dipelajari sebelum ini.


Halangan yang Terdapat di Kawasan yang Berpotensi Dimajukan

Huraikan apa yang perlu dalam beberapa perenggan. Ingat, huraian perlu berdasarkan apa yang terdapat dalam peta lakar iaitu kawasan kajian kamu. Jangan pilih sembarangan isi halangan di atas jika tidak relevan dengan kawasan kajian.

Dapatkan bahan rujukan dan material Kerja Kursus Geografi 2017 - Peta Lakar yang lain di sini

 

2 ulasan:

Elakkan meninggalkan komen sebagai Anonymous/Tanpa Nama. Pilih 'Nama/URL', isikan nama (Tidak perlu isikan URL) dan tekan 'Teruskan'.

Follow by Email