Selamat Singgah!

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke FunCrayons. Blog ini menyediakan material/bahan belajar tambahan untuk para pelajar kelas tuisyen kami. Apa yang kami kongsikan di sini ialah bahan-bahan yang kami rasakan sesuai dan dapat membimbing murid/pelajar. Ada sesetengah nota dan bahagian yang tidak lengkap.

Mohon budi bicara kalian agar tidak meninggalkan komen-komen yang tidak bermoral.

Gunakan bahan di blog ini sewajarnya dan dapatkan sumber rujukan lain untuk membantu anda belajar. Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang masalah atau kesulitan yang anda alami ekoran bergantung sepenuhnya pada isi kandungan blog ini.

Jika ada masalah dengan sebarang pautan di blog ini, sila maklumkan kepada kami di ruangan komen entri berkenaan.

Sabtu, Julai 22, 2017

Ulasan UPSR - Faedah Bergotong-royong

Soalan:
Gambar di bawah menunjukkan aktiviti sebuah keluarga membersihkan kawasan kediaman mereka.
Tulis ulasan kamu tentang faedah yang diperoleh daripada aktiviti di bawah. Panjang ulasan kamu hendaklah antara 50 - 80 patah perkataan.TIPS: Untuk menjawab soalan di atas, murid perlu mengenal pasti apakah kebaikan bergotong-royong membersihkan kawasan tempat tinggal. Perhatikan aktiviti yang terdapat dalam gambar, fikirkan apa manfaat yang akan kita dapat dengan melakukan aktiviti tersebut.
Ulang Kaji:
Kepentingan Amalan Tolong-menolong
Isi-isi MIKESH (Kamu boleh gunakan sebahagian daripada isi-isi MIKESH sekiranya membuat karangan fakta Faedah Bergotong-royong)


Dapatkan Latihan Ulasan UPSR yang lain di sini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Elakkan meninggalkan komen sebagai Anonymous/Tanpa Nama. Pilih 'Nama/URL', isikan nama (Tidak perlu isikan URL) dan tekan 'Teruskan'.

Follow by Email